Prettige vakantie

Nieuws van het fietsadviescentrum
Vorig schooljaar deden we een inzamelactie ten voordele van het fietsadviescentrum in Pellenberg. Onze kinderen kregen les over de werking vanhet centrum en leerden de kneepjes van het vak. Er werd soep verkocht en de leerlingen liepen ongelooflijk veel rondjes om geld in te zamelen. Dankzij al die inspanningen werden er drie elektrische fietsen aangekocht voor het fietsadviescentrum.

Inschrijven
Kinderen °2018 kunnen nu ingeschreven worden voor het schooljaar 2020-2021.
Wees er tijdig bij!

 


 
       
 

 

Nieuws

Dit is de nieuwspagina van onze school.

01/09/2019: One mile a day

One mile a day

Dit schooljaar zorgen we voor fitte kinderen. We lanceren het  " one mile a day" om de inactieve tijd in de klassen te doorbreken met deze bewegingsactiviteit.

Kinderen die elke dag 1 mijl of 1,6 kilometer lopen of wandelen zijn fitter en gelukkiger. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven bij 500 leerlingen uit het basisonderwijs.  
 

Uit dat onderzoek blijkt dat niet alleen de fysieke fitheid van de leerlingen erop vooruit gaat  - ze leggen de afstand op één mijl sneller af -, maar ze voelen zich ook gelukkiger en ervaren minder problemen met leeftijdsgenoten. Hun zelfwaarde-gevoel stijgt. De positieve effecten zijn het grootst bij kinderen die er het meest nood aan hebben.

 

01/09/2019: Nieuw-Middagsport-Nieuw

Nieuw vanaf dit schooljaar

Middagsport onder leiding van Juf Karlien en Meester Willem. Op maandag verzorgt meester Willemm de middagsport en op vrijdag is juf Karlien op post.

Schaken bij Meester Willem

Alle leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar kunnen op dinsdagmiddag van 12u tot 12.30u schaken onder begeleiding van Meester Willem.

Kennis van het schaakspel is wel vereist.  Alle geïnteresseerden mogen een schaakbord meenemen, of afspreken met een vriend(in) om er 1 mee te nemen.

Een kijkje in de schaakles...

Tot dan,

Meester Willem

Onze school > Nieuws