Dagboek van de sneeuwklassen


Welkom op de blog van het zesde leerjaar op sneeuwklassen naar LEYSIN!

Lees hier mee wat we allemaal doen!

 

 

AANKOMST 6u20
Leysin, zaterdag 14 maart 2020

DAG 4

Het belangrijkste nieuws van de dag: Nel is jarig! Op de tonen van Stevie Wonder slopen we met de hele klas haar kamer binnen. Rond haar bed verzameld, zongen we met 27 uit volle borst HAPPY BIRTHDAY!

We hadden gehoopt dat ons mooie liedje langer kon duren … helaas! We verzamelden de kinderen om hen mee te delen dat de skipistes vanaf vandaag gesloten zijn. Een beslissing van de Zwitserse overheid om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Juf Sylvia heeft dit heel goed gekaderd. De kinderen waren teleurgesteld maar begrepen dat dit een beslissing buiten onze wil om is.

Na het ontbijt hebben de juffen een korte brainstorm gehouden over hoe we de voormiddag zouden invullen. We namen de navette (gratis bus) en we trokken de bergen in om er de frisse buitenlucht op te snuiven! We hebben door diepere sneeuw gewandeld en een sneeuwberg met een steile en een zwakke helling gemaakt. Hier hebben we horizontale touwen op aangebracht en we begrepen wat hoogtelijnen waren!

Net voor het middageten (toast hawaï met spiegelei en rösti) waren we terug in ons hotel! Om 12u45 werden de juffen op een spoedvergadering verwacht. Hier werd meegedeeld dat Intersoc beslist heeft om de sneeuwklassen vroegtijdig te beëindigen. We zouden zondagavond richting België vertrekken.

(ZIE MAIL JUF KRISTIEN!)

Deze beslissing en de situatie in België delen we deze avond mee aan de kinderen.

Na de warme lunch hebben de kinderen een groot spel gespeeld met de monitoren. Knap om te zien hoe goed deze klasgroep kan samenwerken!
Na het avondeten gaan we op fakkeltocht! Hopelijk kunnen we daarna met een lach en een dansje afsluiten!

We houden jullie via de blog en de WhatsApp-groep op de hoogte over het uur van aankomst maandagochtend. Dat zal ongeveer rond 7u15 zijn (zoals voorzien was). Opgelet: we komen aan op de parking van het UZ Pellenberg (en dus niet aan onze school). We sturen een bericht via deze kanalen een half uur voor aankomst.

Groetjes,

de juffen en de kids x
Leysin, vrijdag 13 maart 2020

DAG 3

Vrijdag de 13de! Buiten mist en wat een beperkt zicht, hebben we geen tegenslagen gekend!

Na weer een rustige nacht en een gevarieerd ontbijt zijn we in de voormiddag richting piste getrokken. De beginners hebben zich gewaagd aan een groene piste. Vandaag hebben ze zich niet in het zweet moeten klimmen : een liftband bracht hen rustig weer omhoog! Ze doen het allemaal supergoed!
De groep midden gevorderden gaan allemaal met hun ski’s parallel de berg af en hebben genoten van hun skiles! Juf Sylvia moest regelmatig de achtervolging inzetten om alles op film en foto vast te leggen.
De kinderen van de hoog gevorderden waren in hun nopjes! Ze hebben zich gewaagd aan een zwarte piste en aan een stukje diepsneeuw!

Voldaan konden de kinderen aanschuiven in het restaurant en krikten hun energiepeil weer op met lekkere kebab!

Na een korte siësta trokken we er weer op uit, de frisse berglucht in! Tijdens onze leerwandeling kwamen we héél wat te weten :
- heel wat interessante informatie over loof- en naaldbomen
- wat het verschil is tussen deze 2 boomsoorten
- hoe inwoners zich tegen lawines beschermen
- dat je alleen eeuwige sneeuw in de zomer kan opsporen
- hoe gras, bloemen en plantjes overleven onder een dikke laag luchtige sneeuw
- hoe we ons lichaam kunnen beschermen tegen de koude.
Leren in openlucht is supertof!

Van al dat wandelen hadden we weer honger natuurlijk! Het half-vijfje, een drankje en een koekje, was snel op!
Daarna hebben we ons kunnen opfrissen in de douche, hebben we in ons dagboek geschreven en naar het thuisfront. Om 17u30 hebben de stagiaires hun dagelijks toneeltje en zangstonde voor ons gebracht.
En dan weer richting restaurant voor weer een Vlaamse klassieker : friet met kip en als dessert een waterijsje.

We sluiten de avond af met nog zo’n klassieker : BINGO! Ambiance verzekerd! Wie de prijsjes gewonnen heeft, verklappen we nog niet.

De kinderen hebben genoten van hun tweede skidag!
We hebben met alle leerkrachten hier aanwezig afgesproken dat we de kinderen nog niet gaan inlichten over de Belgische maatregelen. We laten hen nog zorgeloos de sneeuwklassen verder beleven!

Tot morgen! de zesdeklassers en de juffen X
Leysin, donderdag 12 maart 2020

DAG 2

De ochtendstond heeft goud in de mond! Na een deugddoende nacht, stond de wekker om 7u30. De zon begroette ons op onze eerste skidag!
Voor iedereen een hele spannende dag! Zowel voor diegenen die voor het eerst op de latten gingen staan als voor diegenen die al meer ervaring als skiër in de benen hebben.

Na een lekker ontbijt stonden we om 9u klaar om kennis te maken met de skimonitoren.
Tijdens de skiles hebben we onze skiskills kunnen oefenen en laten zien. Moe maar voldaan konden we onze voeten onder tafel schuiven en genieten van een warme maaltijd! Op het menu echte Vlaamse kost: witlof in hesp en kaassaus met puree! Hhmmmm.

Na een korte siësta trokken we onze wandelschoenen aan en gingen we erop uit. Onze missie: de bouw van de Zwitserse huizen bekijken, welke beroepen oefenen de mensen hier uit, te weten komen waarom de koeien er hier wat anders uitzien en binnenstappen in een Protestantse kerk.
Na deze leerwandeling konden we genieten van warme chocolademelk en koekje.

Hierna hebben we in ons dagboek geschreven, een verfrissende douche genomen en ons helemaal kunnen uitleven op muzikaal vlak tijdens de zangstonde. Daarna konden we genieten van een tweede warme maaltijd : spaghetti!

Nu gaan we samen met de monitoren nog Time’s up spelen en daarna kruipen we lekker onder de bergeitenwol!

Wij hebben virusvrij genoten van onze dag!

Het is echt fijn om met deze topklas in Zwitserland te zijn 😊.

Tot morgen!
De zesdeklassers en de juffen
x
Leysin, woensdag 11 maart 2020

DAG 1

Nadat we ouders, broers, zussen, … hadden uitgezwaaid, konden we ons lekker warm en knus nestelen in onze zetel. Met een knabbeltje bij de hand, keken we naar 2 films vooraleer we de ogen moesten sluiten. Na een rustige nacht, een ontbijt op de bus en een aantal plaspauzes later, kwamen we om 8u20 aan in hotel Fabiola!
We werden verwelkomd, door onder andere Karsten zijn oma, met een tas warme chocolademelk!

We stonden te popelen om de kamers te zien. Dus snel de bus uitladen en koffers per twee naar boven sjouwen!
Nadat onze kamers waren ingericht en koffers waren uitgepakt, maakten we ons klaar voor onze eerste leerwandeling! Door te observeren en te turven, brachten we de soorten gebouwen die we tegenkwamen in kaart.
Na de klim terug naar het hotel, was onze honger niet meer te stillen! Op het menu : groentesoep, kalkoen met aardappelen en boontjes. We hebben gesmuld!

Om 13u zijn we met zijn allen naar de skikelder afgezakt! Tijd om skilaarzen, ski’s en helmen te passen.
Nadat iedereen zijn skimateriaal had weggeplaatst, zijn we op zoek gegaan naar een heel speciale plant, namelijk korstmos! De kinderen kunnen na de les van juf Sylvia zeker in geuren en kleuren uitleggen wat er zo speciaal is aan deze pionier!

In de verte lonkte een helling ons: tijd om onze plastieken zak of schoteltje uit te testen! Sommigen begrepen nu wat er zo leuk is aan de bergen!

Na de sneeuwpret was het tijd voor een vieruurtje en hadden we energie om onze boeken in duiken! Wat we gezien en geleerd hebben tijdens de wandelingen hebben we neergeschreven in de Zwitserlandbundel.

Voor het avondmaal hebben we ons eerst opgefrist. En konden genieten van één, of meerdere, borden kip met rijst en currysaus!
Voor we straks onder de wol kruipen en kunnen dromen van onze eerste skiles, sluiten we de avond rustig af met een knutselactiviteit.

Tot morgen, voor een volgende update,
SLAAPWEL x
Beste ouder(s),

Gelieve HIER uw reactie/bericht te posten door op 'reageren' te klikken.

NIET reageren op andere blogberichten.

Groetjes,

juf Sylvia en juf Linda
Beste ouder(s),

Binnenkort vertrekken we naar Leysin en u mag mee … online wel te verstaan!

We doen ons best om regelmatig wat nieuws op de blog te posten zodat jullie kunnen meegenieten van onze avonturen.

Op donderdag 12, zaterdag 14 en maandag 16 maart kunnen jullie zelf ook een reactie plaatsen.


Let wel, iedereen kan alles lezen op de blog.
Probeer de reactie kort te houden.

Hoe kan ik reageren?
1) Ga naar de website van onze school. -> http://pellenberg.gbslubbeek.be

2) Klik op ‘extra muros’ en daarna op '6de leerjaar op sneeuwklassen naar
Leysin'.

3) Ga naar het blogbericht ‘TYP HIER UW REACTIE’ en klik op ‘reageren’.

4) Vul je eigen naam en je bericht in. Typ de code over en klik op 'reageer'.

5) Ziezo, je reactie/ bericht is nu gepost. Nadien kan je op de blog
controleren of je reactie aangekomen is.

Wij bezorgen, indien we over de mogelijkheid beschikken, de boodschap aan je kind.

Wij wensen de kinderen een prettig verblijf en de ouders een lekker rustige week.

juf Sylvia, juf Linda en juf Karlien
Lieve ouders, familie, vrienden, juffen, meesters,...

Van dinsdag 10 maart tot en met woensdag 18 maart 2020 gaan wij, het 6de leerjaar, op sneeuwklassen naar Leysin.

Binnenkort hier meer informatie!